Välgörenhetskonserten ”För dig” fyllde kyrkan med kärleksfull stämning och en generös publik

540 förväntansfulla besökare bänkade sig i Hjortsberga kyrka och ingen gick därifrån besviken. Det bjöds på ett omväxlande program med musik av olika slag från Lars Winnerbäck till Gunnar Wiklund.

– Det blev en kväll fylld av kärlek, precis som vi ville, säger Elisabet Càrcamo Storm.
Elisabet tillsammans med Helena Kronstrand stod för idé och manus och läste många fina dikter och texter, av Hjalmar Gullberg och Jonas Gardell för att nämna ett par.

För lysande sångprestationer svarade kvällens huvudpersoner, Philip och Gabriel Càrcamo och fantastiska Emelia Sallhag. Från mäktigt till rysningar och en och annan tår, så stark beskrevs känslan.

För kompet svarade Mattias Welin, bas, Johan Runesson, gitarr, Gunilla Erikson piano och dragspel och Mia Claesson, piano och orgel. Elisabet spelade tvärflöjt.

Det blev stående ovationer och handfasta klappningar som aldrig ville ta slut. De flesta var lyriska över kvällen; Maffigt, Mycket bra, Finfint, Toppen, Wow, En magisk kväll, för att välja några av alla positiva omdömen.

Bengt Martinsson, ordförande i Cancerstiftelsen i Kronobergs län, berättade om vad pengarna som den här kvällen ger kommer att användas till.

Resultatet blev över förväntan, 54 000 kr i biljettintäkter och en kollekt på nästan 17 000 kr ger totalt 71 000 kronor till den lokala cancervården och forskningen.

– Man blir både glad och rörd över det stora engagemanget och generositeten. Ett stort tack till Svenska kyrkan i Alvesta och er som arbetat med detta och gjort det möjligt. Och givetvis till er som kom hit och bidrog till en underbar kväll, avslutar Bengt Martinsson.

Emelia Sallhag och bröderna Philip och Gabriel Cárcamo berörde publiken med sin fina sång.

Helena Kronstrand läste texter med stor inlevelse.

Mycket kärlek och många känslor hos publiken i den fullsatta kyrkan.

Foto: Kristin Horn Sällström.