Spring för livet på Kvarnavallafesten i Virestad!

Lördagen den 17 augusti är det dags för årets upplaga av ”Kvarnavallafesten” och tävlingsloppet ”Spring för livet”. Loppet är ett samarbete mellan Virestads IF och Cancerstiftelsen i Kronobergs län och för varje betalande deltagare går 40 kronor till cancervård och forskning i länet.

Dessutom utmanas företag i Älmhults kommun att vara en del av välgörenhetsloppet genom att skänka 20 kronor per startande löpare.
- Målet är att slå summan från förra årets insamling, 48 000 kronor, säger Jens Faber, ordförande i Virestads IF.
- På två år har vi samlat in 90 000 kronor här i Virestad.

Festen drar igång klockan 10.30 med en uppvisningsmatch mellan Virestads IF och Älmhults IF, flickor och pojkar 08/09, sen följer ”Kvarnenknatet” ett lopp på 300 meter för barn.

Klockan 12.45 är det gemensam uppvärmning och klockan 13.00 startar ”Spring för livet”. Startavgiften är 100 kronor och man kan välja mellan tre olika sträckor, 4, 7 och 10 km. Vill man inte springa går det lika bra att promenera.

Under dagen kommer det att finnas många olika aktiviteter för både barn och vuxna som musikquiz, fotbollscup, hoppborg, ansiktsmålning mm. Framåt kvällen öppnar serveringen och dagen avslutas med musik och dans till Peje och Co. En riktig heldag på Kvarnavallen.

Vi från Cancerstiftelsen kommer att vara på plats under en del av dagen för att berätta om vår verksamhet och svara på frågor.

Välkommen till en härlig familjefest!