Över 500 personer i Växjö Domkyrka när Carina tog emot sitt ForskningsStipendium

Inramningen av ”I en värld full av liv” blev succéartad. Inför en i det närmaste fullsatt Domkyrka fick en något chockad och rörd Carina Werkander Harstäde ta emot 150 000 kronor för sin forskning som förväntas ge en värdigare och bättre vård i livets slutskede.

Ljuset vinner till sist över mörkret
Leif Adolfsson hälsade alla välkomna och Per Weber, styrelseledamot i Cancerstiftelsen i Kronobergs län, berättade sedan kort om stiftelsens verksamhet. Om Ulla-Britt Hansson som grundade den (hennes dotter var på plats), var pengarna kommer ifrån och hur de används.

Carina överväldigad
Per överlämnade därefter blommor och ett diplom till Carina som fick ta emot en varm applåd innan hon berättade om de två studier hon kommer att göra. Vilken nytta människor i vårt län kan få i de här svåra situationerna när livet håller på att ta slut.

Underhållning av högsta klass
Leif pratade om att vi aldrig får sluta drömma om en bättre värld med ett gott liv för alla på den här planeten, passande nog följt av Lindas version av John Lennons ”Imagine”.
Det finns det som är större än sorgen och det är glädjen att minnas, fortsatte Leif och läste några ord av Astrid Lindgren. Om barndomens minnen av små vardagliga saker och det märkvärdiga i att man minns med en sådan intensitet det man upplevde, när man var ny på jorden. ”Memory” med Yvonne på piano och Ingmars känsliga saxofon gav en del rysningar.

Ingmar hyllade personligen Cancerstiftelsen
Linda framförde ”Som en blänkande silvertråd” och Ingmar fortsatte med ”Kärleksvals”. Men innan dess passade han på att för egen del tacka Cancerstiftelsen i Kronbergs län för den förbättrade vården som han själv tagit del av.

Livet är som en chokladkartong
Publiken fick uppleva många höjdpunkter den här speciella kvällen i värmen i Domkyrkan. Inte minst när Yvonne på piano och Linda på orgel briljerade i ledmottivet från Forrest Gump, ”Feather theme” och alla kunde höra när fjädern landade till slut. Leif översatte den klassiska  filmrepliken "Livet är som en chokladkartong, man vet aldrig vilka bitar man får". Vi får alla förhålla oss till livet och göra det bästa av det.

Extranummer inför en jublande publik
”What a wonderfull world” och ”Counting miracles” räckte inte. Taktfasta applåder krävde extranummer och ”I en värld full av liv” bjöds än en gång. Alla vi som var där kan bara tacka för en fantastisk timma. Tack Linda Andersson, Yvonne Steen Ohlander, Ingmar Nordström och Leif Adolfsson. Ni är underbara!

Hur mycket den frivilliga kollekten inbringade till Cancerstiftelsen i Kronobergs län är inte klart i skrivande stund men det pekar mot en rekordsumma. Tack alla som bidrog!

Per Weber berättar om Cancerstiftelsens verksamhet och hur han kom ihåg Ulla-Britt Hansson, stiftelsens grundare.

Leif och Linda i en vacker duett.

Ingmars saxofon och Yvonnes piano berörde.

Ingmar hyllade personligen Cancerstiftelsens insatser.

En belönad stipendiat och kvällens artister var nöjda och glada.

En entusiastisk publik fyllde Växjö Domkyrka och fick vara med om en kväll utöver det vanliga.